Broertjes

Welkom op de website van Ronald en Michel Mulder, Schaats en Skeeler tweeling, uit Zwolle. Op 6 jarige leeftijd begonnen ze met Schaatsen en Skeeleren. Ze specialiseren zich op de korte sprintafstanden. Op skeelers verdelen Ronald en Michel al jaren de nationale titels op de sprintafstanden. Daarnaast is Ronald 7 keer Europees Kampioen. Michel werd 2 keer Europees kampioen en 2 keer Wereldkampioen skeeleren!

In 2006 reden ze in Assen op het NK sprint schaatsen tegen elkaar en noteerden ze exact dezelfde tijd! Daarna is het stapje voor stapje beter gegaan met als resultaat dat Ronald zich plaatste voor de olympische spelen in Vancouver 2010 waar hij 11de werd. In de jaren erna zijn er vele confrontaties geweest tussen de broers op nationale en internationale wedstrijden. Het sportieve hoogtepunt tot nu toe behaalden de broers tijdens de olympische spelen in Sochi waar Michel Goud won op de 500m en brons op de 1000m en Ronald brons won op de 500m!

Ronald Mulder

Als de broers naar de ijsbaan gingen voor een training maakte hij samen met Michel de binnenbaan onveilig op kunstschaatsjes. In de zomer zochten ze vriendjes op om een potje street-hockey te spelen op skates. Altijd bezig met bewegen en een drang naar competitie. Nadat hij de Calo (opleiding tot sportleraar) had afgerond in 2006 en 2 jaar lang voor de klas te hebben gestaan, kwam de focus volledig op schaatsen en skeeleren te liggen. in 2010 haalt hij op skeelers als eerste Nederlander ooit een individuele EK-titel waarna er nog 6 titels volgen in de jaren daarna. In dat zelfde jaar, op 24-jarige leeftijd, haalde hij zijn eerste nationale titel op schaatsen. Als kleine jongen keek hij naar de Olympische Spelen van Nagano en dacht: “Dit wil ik ook". In Vancouver was het een 11de plaats en in Sochi behaalde hij brons. In het jaar 2014 was hij beste rijder op de 500m over het gehele seizoen en won daarmee de World-Cup. Tijdens 1 van deze wedstrijden in Salt Lake City pakte hij ook het Nederlands Record terug van zijn broer met 1 honderdste (34,25). De droom van Olympisch kampioen worden is nog steeds in leven. Want zoals hij zelf zegt: “Ik mag dan Olympisch brons hebben, de World-Cup, Nederlands recordhouder 500m zijn en 7 Europese titels op de skeelers, ik wil heel graag gaan voor WK-medailles en uiteraard een Olympische medaille in Korea, het liefst goud van kleur.“

Michel Mulder

Nederlands, Europees, Wereld en Olympisch kampioen! Michel won in september 2012 zijn eerste wereldtitel op skeelers. 4 maanden later won hij het WK sprint op schaatsen! in 2014 kwam daar nog een wereldtitel schaatsen, Olympisch gouden en bronzen medaille, en een wereldtitel skeeleren bij. “En ik ben nog steeds gemotiveerd om meer te winnen”. "In Augustus 2011 belde ik mijn ploeggenoten en coach op. Ik vertelde ze dat ik naar het WK skeeleren in Korea ging. 7 weken daarna was het NK schaatsen al. De drang om te weten waar ik stond op wereldniveau na meerdere zilveren medailles te hebben gewonnen op EK’s. Dat WK werd ik 3de op de 500m. Het echte besef dat ik voor de prijzen mee kon gaan doen en trots dat ik mijn eigen keus en weg had gemaakt. 7 weken later miste ik op 0,01s de nationale titel maar mocht ik voor het eerst in mijn carrière worldcups rijden. Einde van dat seizoen werd ik 2de op het WK en een jaar later had ik in beide sporten de Wereldtitel behaald. In 2014 kwam daar ook nog de Olympisch gouden medaille bij. De ambitie die ik altijd had om 2 sporten te combineren was meer dan geslaagd!"